Menu

Wie zijn wij?

Poort80 verbindt

Bedrijven en organisaties direct digitaal in verbinding brengen met klanten, dat is wat Poort80 doet. Dit gebeurt via internet, mobiel en andere kanalen. Rechtstreeks en doelgericht op strategisch én praktisch niveau. Op de achtergrond functioneren intelligente koppelingen van onderliggende datastromen als specialiteit van de onderneming. Door slim gebruik te maken van de eigen softwarebibliotheek en CMS-oplossingen, levert Poort80 veeleisende opdrachtgevers standaard een oplossing op maat.

Slagkracht

Als full-service internetbureau ligt de slagkracht van Poort80 in het ontwerpen, bouwen en beheren van effectieve en efficiënte webapplicaties. Het portfolio is gevuld met aantoonbaar succesvolle e-business, corporate-, actie- en campagnesites. Naast de technische realisatie beschikt Poort80 ook over hoogwaardige expertise op het gebied van vormgeving, usability, conversie, SEO, online marketing en hosting.

Optimale performance van uw online business

Poort80 richt de focus op het koppelen van data via een API, mobiel, connected devices, narrowcasting of print. Voor opdrachtgevers zorgt deze aanvliegroute voor optimale prestaties aan de voor- én achterkant. Bij de klantspecifieke invulling maakt Poort80 selectief gebruik van PAT (CMS/beheeromgeving), Poort80 rest-API en PowerHTTP. Dit geldt als garantie voor een optimale online performance. Daarnaast staan intern specialisten op het gebied van Umbraco CMS, SoLr, TASPAC paraat.

Vijf solide pijlers

Het onderscheid van Poort80 bij de ontwikkeling van een klantspecifiek multi-device platform, zit in de mix van standaard componenten. Het fundament rust op vijf solide pijlers.

Poort80:

  1. Snapt uw business – en denkt hardop mee.
  2. Bouwt maatwerk – met standaard componenten.
  3. Koppelt bestaande business-rules/processen – aan slimme technieken.
  4. Houdt overzicht en controle – met verfijnde rapportages voor applicaties e/o hosting.
  5. Beheert en optimaliseert voortdurend – omdat we trots zijn op ons werk.

Flexibel, breed inzetbaar en kostenbewust

Met de ruime ervaring in de volle breedte van de markt, helpt Poort80 opdrachtgevers uit alle branches snel aan een betere online performance. Als krachtige kenmerken van de inzet gelden flexibiliteit, brede inzetbaarheid en optimale efficiency.

Remco Wit Remco Wit

Remco Wit is in Delft opgeleid als architect. Niet van ICT-systemen, maar van gebouwen. Leerde omgevingen bouwen die functioneel zijn, maar waar mensen zich ook prettig voelen. Omgevingen waarbij vormgeving belangrijk is, maar de techniek alles moet ondersteunen. Online is dat niet anders.

Remco heeft 20 jaar ervaring met online communicatie. Voordat hij samen met Edzo Bakker Poort80 oprichtte, werkte hij bij één van de eerste reclame- en communicatiebureaus in Amsterdam dat internet al in 1995 omarmd had. Toen ging het vooral nog om corporate- en marketing websites. Prachtig vormgegeven interactieve online brochures die waren ontworpen voor klinkende opdrachtgevers als Sony. Het bureau werkte als eerste met streaming video maar er was nog weinig echte interactie en e-business.

Remco denkt altijd dat dingen beter of handiger kunnen en wilde toen al het internet inzetten om de communicatie van bedrijven met hun klanten efficiënter te maken. Daar is, behalve verstand van marketing en online, ook een gedegen IT-aanpak voor nodig. Deze IT-aanpak kwam in 1999 toen hij samen met Edzo Bakker Poort80 startte. Edzo heeft een degelijke IT-achtergrond en veel ervaring met de processen in grote organisaties. Samen hebben ze de visie om via internet bedrijven een nieuwe "poort" te geven om processen te ontsluiten voor klanten. En dat is vandaag de dag niet anders.

Remco: “De grootste uitdaging voor klanten is om niet te verdwalen in de huidige online-wereld maar de juiste keuzes te maken en de juiste oplossingen te realiseren: nieuwe klanten komen tegenwoordig via zoveel online kanalen binnen dat het nauwelijks meer bij te houden is. Tegelijkertijd biedt dit enorme kansen om mensen te helpen en informatie te verzamelen. Bij Poort80 laten we ons niet gek maken door buzzwords en de hypes van het moment."

Remco houdt zich binnen Poort80 onder andere bezig met het bedenken van oplossingen voor de klanten en het bewaken en meten van de kwaliteit. Remco is actief voor klanten in alle branches en heeft extra kennis van de reisbranche en filmindustrie.

Remco en Edzo rijden beiden in een elektrische auto en hebben thuis hun hele dak vol liggen met zonnepanelen.

Remco Wit op LinkedIn

Edzo Bakker Edzo Bakker

Edzo Bakker is in 1995 afgestudeerd aan de Technische Universiteit Twente. Hij heeft daar de studie Technische Informatica en een kopstudie bedrijfskunde met succes afgerond.

Direct na zijn studie werkte Edzo bij grote administratieve organisaties en hij heeft daar processen en systemen ontworpen die in een hoge mate aanpasbaar zijn aan veranderende omgevingen. Tijdens de IT-werkzaamheden bij die organisaties viel het Edzo op dat de inrichting van de administratieve processen weinig efficiënt waren. Een belangrijke oorzaak daarvan was het feit dat de basisgegevens niet door de ‘eigenaar’ van die gegevens werden ingevoerd.

Het idee om processen anders in te richten en de verantwoording van goede gegevens-invoer bij de bron (de klanten) neer te leggen was de aanleiding om Poort80 op te richten. Edzo: “Via internet is het eenvoudig klanten formulieren te laten invoeren en direct feedback te geven op basis van bekende gegevens. En Remco wist veel van online, ik van backend-systemen. De solide basis van Poort80 was gelegd.”

Het slim samenvoegen van gegevens uit verschillende bronnen is nog steeds een belangrijke drijfveer voor Edzo. De daarbij behorende processen en de passie om de online beleving te verbeteren maakt het alleen maar nog boeiender.

Bij Poort80 heerst een no-nonsense cultuur en er wordt op basis van gezond verstand en veel ervaring meegedacht, zodat de klant een oplossing krijgt die echt waarde toevoegt. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de toekomst van de omgeving om ons heen. “Voor het nieuwe kantoor is gekozen voor een duurzaam en energiezuinig gebouw en bij de inrichting is goed nagedacht over zaken als Led-verlichting.”

Edzo houdt zich binnen Poort80 onder andere bezig met technische architectuur van applicaties en database ontwerp. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor de gehele dienstverlening van Poort80 Hosting Services. Edzo is vooral op de achtergrond actief voor klanten in alle branches en heeft extra kennis van telecom.

Edzo Bakker op LinkedIn

Huidige klanten

Poort80 werkt voor een breed scala aan bedrijven. Van klein tot groot, lokaal of internationaal, privaat en publiek. Veel opdrachtgevers gingen u voor: Simyo, Pathé, BEN, Suit Supply, Kras Reizen, Dormio, KPN, Snowtime, Van Lanschot, Baobab, DAS rechtsbijstand, Evi van Lanschot, K-Swiss en meer. Bekijk voor een compleet overzicht de portfolio. De praktijk leert dat een bedrijf voor Poort80 kiest omdat het doorgaans sneller, flexibeler, meer servicegericht en vaak ook meer kostenefficiënt werkt dan de grotere bureaus. Poort80 gaat graag voor u aan de slag.