Van Lanschot Kempen heeft zijn platform voor de handel in niet-beursgenoteerde bedrijven en fondsen losgelaten. Sinds 1 oktober staat het platform genaamd Captin op eigen benen. Het loslaten van het platform - dat ook gebruikt wordt voor de dienstverlening voor medewerkersparticipatie - past volgens de private bank 'in de strategie zich te richten op haar kernactiviteiten'.
12 medewerkers van Van Lanschot Kempen maken daardoor de overstap van de private bank naar de zelfstandige onderneming. Van Lanschot Kempen schrijft in haar persbericht te verwachten dat het platform zelfstandig meer focus, wendbaarheid en flexibiliteit heeft.
De vraag
Captin is hét platform voor de handel in financiële instrumenten voor het midden en grootbedrijf (MKB+). Haar oplossingen zijn vergelijkbaar met een reguliere beurs, maar genereren minder publieke zichtbaarheid én tegelijkertijd meer maatwerkmogelijkheden voor beleggers en uitgevende instellingen.
Onze oplossing
De website is gebouwd met behulp van de allerlaatste versie van het Umbraco Content-Management-Systeem, gebaseerd op .NET technologie. De site is in relatief korte tijd ontwikkeld en de pagina’s zijn allemaal modulair opgebouwd. Daarbij kan ieder afzonderlijk onderdeel van de site (header, hoofdmenu, sidebar links, footer) per pagina worden aan- of uitgezet. Poort80 verzorgt ook de hosting en ondersteunt Captin middels het bijbehorende onderhoudscontract.
Het resultaat
Van Lanschot Kempen blijft betrokken bij Captin, door klanten van het platform handelsfaciliteit en rekeningen te bieden. Het platform is volgens Van Lanschot de enige Nederlandse partij die als handelsplatform een vergunning heeft als Multilateral Trading Facility. Beleggers kunnen via Captin in niet-beursgenoteerde ondernemingen en fondsen stappen, en ondernemers hebben de toegang tot kapitaal zonder een beursgang te hoeven maken.
Fintech
Captin wil graag Fintech omarmen en staan open voor nieuwe ontwikkelingen en verbeteringen. FinTech zorgt voor een frisse wind door de wereld van de financiële dienstverlening. Daarmee krijgt de sector een uitgelezen kans om positieve veranderingen op het gebied van handel, gezondheid, werkgelegenheid, onderwijs en voor nog veel meer aspecten van onze levens in gang te zetten. Die positieve veranderingen zijn niet alleen maatschappelijk, FinTech is ook goed voor bedrijven. Als de sector dit door FinTech aangestuurde momentum weet om te zetten in oprecht en duurzaam beleid, dan kan het vertrouwen worden hersteld.