Bg Wallpaper Pp

Client

Powerpeers

Powerpeers

Hier komen opwekkers en afnemers van energie samen.

Hier komen opwekkers en afnemers van energie samen.

Bij Powerpeers komen opwekkers en afnemers van duurzame energie samen. Je kiest zelf van welke energiebronnen op ons platform je 100% groene stroom af wil nemen. Dat kan dus ook een familielid, vriend of collega zijn. Zo regelen we onze schone energie samen. Zo zorgen we samen voor een betere wereld.

Via het platform van Powerpeers leveren consumenten 100% groene stroom aan elkaar. Zo kun je energie van iemand met bijvoorbeeld zonnepanelen afnemen, maar ook zelf energie opwekken en daarmee wat bijverdienen.

Minder betalen én samen werken aan een beter milieu dus. Dit concept werd in 2014 bedacht door oprichters Lars Falch en Michiel Ooms. Michiel had zonnepanelen op zijn dak en liet Lars met een app zien hoeveel hij daarmee kon opwekken. Hiermee maakte hij Lars jaloers, want zijn dak was hier niet geschikt voor. Toen Michiel op vakantie ging vroeg Lars hem of hij niet wat van zijn stroom mocht, als tegenprestatie voor het verzorgen van de plantjes. Michiel verbruikte immers toch niets als hij er niet was? En zo was een nieuw platform geboren.

Powerpeers Appledisplay 02
Powerpeers Appledisplay 03

De vraag

Powerpeers wenste in eerste instantie een redesign van de homepage.

Energie van de buurman: het ontstaan van Powerpeers

De oplossing

Gaandeweg zijn door Poort80 niet alleen de homepage maar ook de gehele funnel, vriendenpagina, community-page, nieuwspagina, veelgestelde vragen (FAQ) en de pagina voor ‘opwekkers overview’ ontwikkeld.

Poort80 en Bikkelhart hebben een intensieve samenwerking opgezet om Powerpeers te realiseren.
Logo Bikkelhart

Het resultaat

Hiermee is nagenoeg het hele platform vernieuwd. De oude en “nieuwe” site staan beiden live en fungeren tijdelijk als een A-B test.

Iconmonstr Smartphone 16
vorig project volgend project