Bg Code

Poort80 steunt Stichting ALS Nederland

Poort80 steunt Stichting ALS Nederland

Stichting ALS Nederland is de belangrijkste financier van wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland. Vanwege het relatief lage aantal patiënten is investeren in onderzoek niet interessant voor farmaceutische bedrijven of de overheid. Om deze reden is Stichting ALS Nederland volledig afhankelijk van donaties en bedrijven.

Wetenschappers werken dagelijks aan verschillende projecten om de ziekte te onderzoeken en uiteindelijk te kunnen voorkomen en genezen. Deze zoektocht kun je vergelijken met één grote puzzel, waarbij elk puzzelstukje een belangrijke bijdrage levert aan het eindresultaat. Met een bijdrage Stichting ALS Nederland een extra stukje van de puzzel leggen en dit brengt haar dichter bij een oplossing voor ALS.

In Nederland leven 1500 mensen met ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose). Jaarlijks overlijden er 500 mensen aan ALS, maar komen er ook 500 nieuwe diagnoses bij. Om hier verandering in te brengen, is veel geld nodig. Geld voor wetenschappelijk onderzoek. De afgelopen jaren zijn er enkele doorbraken geweest in onderzoek naar ALS. Dat geeft hoop voor de toekomst en motiveert de stichting ALS Nederland meer dan ooit om door te gaan. Uw steun is hierin onmisbaar.

Poort80 draagt Stichting ALS Nederland een warm hart toe en heeft een bijdrage geleverd in het kopen van een puzzelstukje via https://wat.als.nl/. Ook de waarde van het jaarlijkse kerstgeschenk aan onze klanten hebben wij aangewend voor een bijdrage aan de stichting. Doet u ook mee?

Koopt u ook een puzzelstukje?