Menu
[case visual]

easyEnergy

easyEnergy biedt consumenten met een slimme meter de mogelijkheid om groene stroom en/of gas af te nemen tegen actuele handelsprijzen. easyEnergy komt op de markt onder de vlag van de ‘easy family of brands’, bekend van onder andere easyJet.

Bekijk de website

De variabele prijzen berekent Nederlands jongste energieleverancier een-op-een door aan klanten, zonder winstopslag. Het enige waar easyEnergy geld aan verdient, is 5 euro per aansluiting per maand voor het vastrecht. Klanten hoeven hierdoor niet meer over te stappen vanwege de prijs. Hiermee willen Maarten Roelfs en Raymond van Eck, de Nederlandse ondernemers achter easyEnergy, een nieuwe eerlijke standaard voor energieleveranciers neerzetten. Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa.

De vraag

Poort80 is sinds medio 2016 verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de website, zowel de 'voorkant' als het portal waar de consument alles zelf kan instellen, bekijken en online kan regelen. Deze 'self-care' omgeving is vervolgens gekoppeld met het backend van easyEnergy. De website is ontwikkeld in Umbraco. Ook de hosting en het onderhoud van de website wordt door Poort80 verzorgd.

Energie zoals het hoort: Koop, met je slimme meter, groene stroom en gas tegen handelsprijzen. Elk moment opzegbaar, geen opzegboetes, geen verborgen kosten, dezelfde tarieven voor alle klanten.

Onze oplossing

"De samenwerking met Poort80 is vanaf het begin meer dan uitstekend. Een deskundig team van professionals is vanaf de start nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de site, zowel op technisch vlak als op het gebied van usalibility, vormgeving, rapportages en consumentenbeleving. Daarnaast weten ze bij Poort80 waarover ze praten: Ze snappen de energiemarkt, begrijpen tot in de kern wat er nodig is om een aansluiting te realiseren en eerlijk te kunnen afrekenen met onze klanten. Hierdoor waren we samen in staat om een optimale flow en mijn-omgeving te realiseren" aldus Maarten Roelfs, CEO van easyEnergy. "Ondanks de strakke deadlines hebben we bereikt wat we wilden en daarmee zijn wij nu klaar voor de lancering en promotie binnen Nederland en daar buiten."

Het resultaat

easyEnergy maakt als enige energieleverancier geen verschil tussen bestaande en nieuwe klanten. Iedereen betaalt altijd precies dezelfde handelsprijs zonder winstopslag. Jaar in, jaar uit. Lager dan de handelsprijs kan gewoon niet ingekocht worden. Het energiecontract bij easyEnergy is ieder moment kosteloos opzegbaar en kent geen opzegboetes. De klantenservice van easyEnergy is volledig digitaal. Alle klanten krijgen toegang tot een persoonlijke omgeving waar ze hun verbruik en de kosten tot op het uur nauwkeurig kunnen inzien.

Over Poort80

Bedrijven en organisaties direct digitaal in verbinding brengen met klanten, dat is wat Poort80 doet. Dit gebeurt via internet, mobiel en andere kanalen. Rechtstreeks en doelgericht op strategisch én praktisch niveau. Op de achtergrond functioneren intelligente koppelingen van onderliggende datastromen als specialiteit van de onderneming. Door slim gebruik te maken van de eigen softwarebibliotheek en CMS-oplossingen, levert Poort80 veeleisende opdrachtgevers standaard een oplossing op maat.

Als full-service internetbureau ligt de slagkracht van Poort80 in het ontwerpen, bouwen en beheren van effectieve en efficiënte webapplicaties. Het portfolio is gevuld met aantoonbaar succesvolle e-business, corporate-, actie- en campagnesites. Naast de technische realisatie beschikt Poort80 ook over hoogwaardige expertise op het gebied van vormgeving, usability, conversie, SEO, online marketing en hosting.

Voor meer informatie:

Edzo Bakker, Poort80: 020 – 4894100
Maarten Roelfs, CEO easyEnergy: www.easyenergy.com
Raymond van Eck, CCO easyEnergy: www.easyenergy.com
Okke Wiarda, CMO easyEnergy, www.easyenergy.com